Enreach

Technisch Support Engineer

Miscellaneous, Almere
Technisch Support Engineer
  • Miscellaneous
  • Almere
Back to overview

 

 

Technisch Support Engineer

Wat ga je doen?

Als Technisch Support Engineer ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze partners. Dit zijn geen eindgebruikers, maar mensen met technische kennis waarmee je samen spart over complexe vraagstukken.

Door jouw affiniteit met IT, netwerken en/of telecom leer je snel en zul je gaandeweg meer en meer vertrouwd raken met onze systemen. De meeste van deze systemen zijn door onszelf ontwikkeld. Jij vindt het leuk om je te gaan verdiepen in deze complexe omgevingen: van breedband en (mobiele) telefonie tot Coligo, onze collaboration suite.

Dit doe je door zelf op onderzoek uit te gaan, bijvoorbeeld aan de hand van een incident, het spitten in technische documentatie, het volgen van trainingen en natuurlijk kun je ook terugvallen op fijne en behulpzame collega’s. Het kan even duren, maar uiteindelijk zul je de omgeving zeker onder de knie krijgen!

Wie ben jij?

Je vindt het leuk om om onze technische partners te helpen incidenten en complexe vraagstukken te helpen oplossen. Hier staat soms grote druk achter, maar ondanks dat blijf je rustig, vriendelijk en oplossingsgericht. Kortom je bent servicegericht, empathisch, zelfverzekerd, communicatief vaardig en niet bang om het gesprek aan te gaan met klanten. 

Ervaring op het gebied van technisch support is niet nodig – wel heb je affiniteit met de telecombranche en ICT. Je gaat werken met tools als Jira, Wireshark, en ons eigen platform 'operator'. Heb je deze kennis nog niet; dan leren we je dat.

Je bent een zelfstarter die nieuwsgierig op zoek gaat naar antwoorden en mogelijkheden. Je weet snel verbanden te leggen en komt proactief met ideeën. Daarnaast ben je een teamspeler en natuurlijk een gezellige collega!

Wat wij bieden:

  • Een geweldig leuk, hecht en open team;
  • Uitdagingen en interne doorgroeimogelijkheden;
  • Een goed salaris;
  • Solide secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding, toegang tot onze Academy, laptop en natuurlijk onze eigen diensten: internet thuis en mobiele telefoon (naar keuze: Apple of Android).

Wij zijn Enreach

Enreach is een marktleider op het gebied van communicatie. Wij bieden het meest stabiele en innovatieve communicatieplatform voor de commerciële markt. Via ons eigen netwerk (met ondersteuning van verschillende onderling verbonden datacenters) leveren wij professionele mobiele, telefonie- en datadiensten met behulp van vooruitstrevende ICT-technieken. Door onze flexibele en professionele aanpak hebben we een belangrijke marktpositie verworven die we de komende jaren verder willen uitbouwen via het indirecte verkoopkanaal. Je komt te werken in een dynamische organisatie waar geen dag hetzelfde is. In 2017 hebben we ervoor gekozen om onze organisatie te runnen volgens het managementmodel van Holacracy. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op: www.holacracy.com.

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct hieronder of neem contact op met onze corporate recruiter Kel: [email protected] 
 

Apply now Let us know who you are