Enreach

Technisch Support Engineer

Miscellaneous, Almere, Drachten, Houten
Technisch Support Engineer
  • Miscellaneous
  • Almere, Drachten, Houten
Back to overview

 

 

Technisch Support Engineer

 

  • Heb jij géén afgeronde opleiding in de richting van IT, maar wil je wél een IT’er worden?
  • Ben je gemotiveerd en communicatief vaardig?
  • Bijt jij je door jouw nieuwsgierigheid graag vast in complexe vraagstukken?

 

Drie keer “ja”? Bij Enreach en Eazit zijn wij op zoek naar jou!

Over ons

Enreach en Eazit zijn gespecialiseerd in telefonie, internet, netwerk en werkplekbeheer. We bedienen zowel eindgebruikers (Eazit) als partners (Enreach) zo goed mogelijk op het gebied van communicatie in de breedste zin van het woord. Voor onze kantoren in Almere, Houten en Drachten zijn wij op zoek naar Support Engineers en Delivery Engineers. Kom jij één van onze hechte teams versterken?

Over onze rollen

Onze Support Engineers zijn het eerste aanspreekpunt van onze klanten (afhankelijk van het team waarin je komt te werken kunnen dit zowel eindgebruikers als partners zijn) en helpt hen met het oplossen van vragen rondom telefonie, internet en netwerk. Je werkt soms onder flinke druk, maar blijft desondanks rustig, vriendelijk en oplossingsgericht.

Initiatief is belangrijk in deze positie: oplossingen vind je door zelf op onderzoek uit te gaan, bijvoorbeeld aan de hand van een incident en het spitten in technische documentatie. Kom je er toch niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij één van onze ICT Engineers.

Over jou

Je hebt dus géén technische achtergrond nodig om bij Eazit of Enreach aan de slag te kunnen – wij leiden jou graag op. Wat je wel nodig hebt? Empathie, drive en enthousiasme! Grijp jij de kans omgevormd te worden tot een specialist op het gebied van Telecommunicatie?

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct hieronder of neem contact op met onze corporate recruiter Kel: kel.vanschie@enreach.com. 
 

Apply now Let us know who you are